Hitra obravnava brez čakalnih vrst, ugodne cene, termini po dogovoru

Smo fizioterapevtski  center – Hiša zdravja, ki želimo s strokovnostjo pristopati čim bolj celostno. Nudimo celostno obravnavo na vseh področjih fizioterapije. Za vas skrbi ekipa strokovno usposobljenih terapevtov: fizioterepvti, koneziologi, manualni terapevti ter usposobljeni inštruktorji za vodenje različnih vadbenih programov.

Obiskovalci lahko pri nas opravljajo storitve na delovni nalog, preko koncesije in tudi samoplačniško. Samoplačniške storitve niso vezane na zdravstveno zavarovanje in s tem tudi ne na čakalne dobe. Opravljamo nadstandardno zavarovanje za zavarovalnico Vzajemna in Triglav, kjer lahko opravljate različne terapije brez daljših čakalnih dob.

V fizioterapiji Reven – Hiša zdravja opravljamo storitve ambulante fizioterapije na podlagi delovnega naloga v okviru zavarovanja ZZZS ali napotnice za specialistični pregled pri fiziatru, izdane s strani osebnega zdravnika. Pacienta vpišemo v čakalno knjigo in ga povabimo na terapijo v času veljavnosti naloga.

Zasebni koncesionarji smo del mreže javnega zdravstva. Toza paciente pomeni povsem enak obseg pravic, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje (ZZZS), ter enaka obravnava pacienta.

Na delovni nalog izvajamo sledeče terapije.

Protibolečinska terapija

S pomočjo električnih impulzov delujemo na telo, da se bolje prekrvavi, da se zmanjša bolečina, oteklina, vnetje. Posebne oblike elektroterapije pomagajo tudi pri večanju misične moči.

S pomočjo ultrazvoka grejemo tkivo v globino. Tako lahko dosežemo manj dostopne dele telesa, kot so sklepi in tetive. Učinkovita je pri odpravi kroničnih bolečin in pri odpravi kalcinacij. (revmatične bolečine v kolkih, kolenih, ra- menih…)

Terapija z uporabo terapevtskega laserja deluje kot »biostimulator« na celice našega telesa, katerim pomaga pri preskrbi s kisikom in obnavljanju okoljskega tkiva. S svojimi lastnostmi občutno skrajša čas zdravljenja poškodb (zlomi, izvini, opekline, rane…), velik učinek pa ima tudi na zmanjšanje bolečine pri vseh ostalih bolečinskih stanjih, zaradi česar predstavlja tudi idealno podporno terapijo vsem ostalim fizioterapevtskim tehnikam.

Terapija z magnetnimi polji nizkih frekvenc (od 0 do 150 Hz) in nizkih, telesu prijaznih moči je že dolga desetletja znano in priznano sredstvo za lajšanje številnih težav bolnikov povsod po svetu.

Zaradi svojih značilnosti je zelo učinkovita pri:

  1. povečanju pretoka krvi skozi prizadeta območja
  2. povečanju pretoka krvi skozi prizadeta območja
  3. izboljšnju regenerativnih sposobnosti tkiv
  4. pospešitvi celjenja prelomov kosti in poškodb mehkih tkiv
  5. pospešitvi urejanja kolagenskih vlaken, ki s terapijo postanejo čvrstejša
  6. zmanjševanju vnetnega procesa

Kinezioterapija je rehabilitacija s pomočjo gibanja. pripraviti poškodovano tkivo na ponovno normalno obremenitev pri dnevnih in športnih aktivnostih.

Izvajamo z namenom pridobitve večje gibljivosti, povečanja mišične moči in vzdržljivosti.

  1. Razgibavanje sklepov /pasivno /asistirano/

Manualne tehnike

Manualna terapija pomeni celosten pristop k zdravljenju različnih vrst bolečin in simptomov, ki nastanejo zaradi staranja, različnih telesnih poškodb (padci ali udarci), dolgotrajnih  stresnih situacij,  neergonomsko urejenega delovnega mesta in druge dolgotrajne obremenitve, ki  lahko v telesu povzročijo različne spremembe, ki jih telo ni sposobno odpraviti. Te spremembe sklepov, mišic in podpornega tkiva oz. fascij pa za telo lahko pomenijo velik stres.

Bistvo manualne terapije je oceniti delovanje telesa kot celote. Z uporabo različnih prijemov in manipulacij terapevt hitro in učinkovito odkrije stanje gibalnega aparata in pojasni vzroke za nastanek bolečine. S pomočjo pravilne kombinacije različnih tehnik, nežnih dotikov in gibov, ki jih izbere terapevt glede na bolnikovo stanje, le-ta ponovno vzpostavi ravnovesje v telesu  bolnika in s tem bistveno zmanjša ali popolnoma odpravi njegovo bolečino.

Rezultati manualnih terapij so velikokrat presenetljivi!

Terapija za obravnavo miofascialnih prožilnih točk (MPT) je svetovno priznana manualna tehnika, ki izrazito hitro odpravlja lokalizirano bolečino v kostno-mišičnem sistemu. Osredotoča se namreč direktno na mesto čezmerne vzdraženosti mišice ter mišične ovojnice in s svojo »točkovno terapijo« izjemno učinkovito odpravlja najpogostejši vzrok neprijetnih mišičnih bolečin – pojav prikritih »prožilnih točk« v naših mišicah.

Metoda manualne terapije, ki temelji na neboleči mobilizaciji telesnih sklepov in ohranjanja ter ponovnega vzpostavljanja naravnega drsenja sklepov v hrbtenici. Terapevt v poteku tehnike poišče drsenje sklepa, ki je za bolnika najprijetnejše, nato pa z večjo ali manjšo mero njegovega sodelovanja poskrbi za izboljšanje gibljivosti v določenem sklepu. Metoda Mulligan lahko hipoma odpravi ali zmanjša dalj časa trajajoče bolečine, primerna pa je tudi za obravnavo akutnejših mišično – skeletnih disfunkcij.

Metoda McKenzie je sistem testiranja, ocenjevanja in terapije bolečine v mišicah, sklepih hrbtenice ter udih, ki zagovarja in podpira zmožnost telesa, da je nebolezensko bolečino v mišicah in sklepih našega telesa, moč pozdraviti brez uporabe nepotrebnih medikamentov ali invazivnih kirurških posegov z aktivnim sodelovanjem bolnika samega. Zaradi svojih posebnosti in uspe- šnosti se pogosto priporoča kot prva izbira za terapijo pogostih primerov bolečine v predelu hrbtenice.

Kraniosakralna terapija ima velik terapevtski učinek na delovanje centralnega živčnega sistema, ki je povezan z vsemi organi in funkcijami v telesu. Zelo blaga oblika manualne terapije, ki se uporablja za ugotavljanje in reševanje različnih napetosti in motenj, ki vplivajo na strukture in funkcije telesa. V procesu terapije v telesu spodbudi naravne mehanizme samozdravljenja, obenem pa vzbudi stanje globoke sproščenosti, razumevanja in notranjega zavedanja našega telesa.

Samoplačniške storitve

Za vse, ki težko čakate na vrsto preko delovnega naloga in bi radi predhodno opravili nekaj terapij, ali bi terapijo radi opravili kot samoplačnik, smo vam v FIZIOTERAPIJI pripravili kratko, srednjo ali dolgo fizioterapevtsko obravnavo, v katero je zajeto več fizioterapevtskih tehnik in postopkov.

Poleg vseh terapij, ki jih lahko dobite na delovni nalog, vam samoplačniško ponujamo še:

Terapija je znana predvsem zaradi izjemnih rezultatov pri zdravljenju akutnih in dolgotrajnih problemov v mišično-fascialno-skeletnem sistemu. Bistvo terapije so Bownove poteze, ki jih terapevt izvaja na točno določenih mestih mišic, fascij in živčnih ovojnic, v določenem zaporedju. Bownova terapija ni manipulacija, niti masaža, ampak terapija, pri kateri se stimulira telo preko blagih, nežnih gibov. Izvaja se nežne pritiske s prsti na mišicah in tetivah. Mesta posegov so točno določena. Je manualna tehnika, ki sprošča celotno telo in uspešno odpravlja ali lajša kronična bolečinska stanja. Vpliva na celotni živčni sistem, miofascialni sistem in posredno deluje na periferni limfni in krvni pretok.

V letu 2014 smo začeli z izvajanjem Cyriax ortopedske medicine.

Cyriax metoda je terapevstki in diagnostični način obravnave sklepov in mehkih tkiv. Z metodo uspešno odpravljamo težave, ki nastanejo kot posledica poskodbe ali degeneracije mišic, vezi in hrustanca.

Ste se že kdaj tresli kot šiba na vodi?

Tresli zaradi strahu, stresa, treme, po poškodbi?

Ste se tresli, ko ste izvedeli izredno hudo novico ali ko ste zadeli na Lotu?

Ob vsakem stresu / nevarnosti, ne glede na to, ali je fizična ali čustvena, je avtomatski obrambni odziv našega telesa zakrčenje mišic, ki nas nezavedno upogne v obrambno držoHujši je stres ali nevarnost, večja je stopnja zakrčenosti mišic v našem telesu.

Pojavi se odsotnost zdravja, ki je očiten znak, da je naše telo v neravnovesju, da je nečesa v našem telesu premalo ali nečesa preveč.

Zdravi in zadovoljni se počutimo le takrat, ko smo v soglasju s seboj in svojimi potrebami. Bolezen pa je znak pomanjkanja uresničitve lastnih potreb, zatiranja ali potlačevanja delov sebe, ki bi se radi izrazili, pa se iz različnih razlogov ne morejo. Bolezen je lahko simptom mnogo globljega v nas, je klic naše psihe, duše na pomoč?