Ob vsakem stresu / nevarnosti, ne glede na to, ali je fizična ali čustvena, je avtomatski obrambni odziv našega telesa zakrčenje mišic, ki nas nezavedno upogne v obrambno držoHujši je stres ali nevarnost, večja je stopnja zakrčenosti mišic v našem telesu.

Pojavi se odsotnost zdravja, ki je očiten znak, da je naše telo v neravnovesju, da je nečesa v našem telesu premalo ali nečesa preveč.

Zdravi in zadovoljni se počutimo le takrat, ko smo v soglasju s seboj in svojimi potrebami. Bolezen pa je znak pomanjkanja uresničitve lastnih potreb, zatiranja ali potlačevanja delov sebe, ki bi se radi izrazili, pa se iz različnih razlogov ne morejo. Bolezen je lahko simptom mnogo globljega v nas, je klic naše psihe, duše na pomoč?

Kdo je krivec?

Je tvoja napeta mišica vzrok ali posledica ?

Ali znate prisluhniti sebi?

Se zavedate svojega telesa, svojih obrambnih odzivov, svojih potreb in čustev?

 

Iskanje ‘krivca’ za bolečino, napetost, nestabilnost ali neravnovesje in njegova ‘obravnava’ pa ni vedno glavni, kaj šele edini, cilj obravnave.

V Hiši zdravja še posebej ne. Mi se zdravljenja lotimo na celosten način, saj upoštevamo človekovo fizično telo ter njegov duševni in miselni svet. In tak način dela zahteva sodelovanje, razumevanje in empatijo, zahteva predanost in zahteva čas. Na tak način se naučimo prisluhniti sebi in se zavedati vseh svojih potreb. Posameznike učimo pravilnih odzivov na sters iz okolice in jih učimo ustreznega načina sprostitve.

Metode TRE so namenjene vsem, ki si želite naučiti na nežen, varen in popolnoma naraven način otresti odvečne napetosti in stresa iz telesa.  Glavni namen metode je sprožiti prirojeno, naravno in zdravilno nevrogeno tresenje, ki sprosti stres, napetost in travmo in je povsem naravno in dobro za organizem. To pa telo sprosti in privede v naravno stanje, stanje umirjenosti in sprostitve, ravnovesja. Metodo izvaja certificirana inštruktorica Darja Reven, ki s pomočjo vaj pripravi mišice na tresenje. Vaje ne povzročajo bolečin in so prilagojene vsakemu posamezniku.

Čeprav se tresenje začne izven našega zavestnega nadzora velja, da to tresenje lahko ustavimo kadar koli to želimo.

Ko se vaj TRE naučite in jih tudi razumete, te postanejo odlično orodje za samopomoč, ki vam bo koristno služila celo življenje. TRE se tako lahko naučite pri usposobljenem inštruktorju ali na delavnici.

Zaradi rednega zmanjševanja učinkov stresa boste imeli veliko večjo možnost za bolj uravnoteženo, mirno, zadovoljno in zdravo življenje.

Opozorilo:
TRE se pogosto poučuje v skupini, vendar to ne velja za tiste posameznike, ki so hudo travmatizirani in so zaradi tega povsem onesposobljeni ali za osebe z zgodovino psihiatričnih bolezni. Ti posamezniki naj za vodstvo skozi vaje TRE poiščejo pomoč strokovnjaka za duševne bolezni, ki je obenem tudi certificirani inštruktor za metodo TRE.

V skupino se lahko vključite vsi, ki ste se že naučil TRE metode na delavnici ali pri individualnem vodenju in se želite pridružiti sTREsenju v skupini.

Prijave do zasedbe prostih mest na  narocanje@t-2.si

TREsenje v skupini 10 eur na posamezno vadbo