Terapija je znana predvsem zaradi izjemnih rezultatov pri zdravljenju akutnih in dolgotrajnih problemov v mišično-fascialno-skeletnem sistemu. Bistvo terapije so Bownove poteze, ki jih terapevt izvaja na točno določenih mestih mišic, fascij in živčnih ovojnic, v določenem zaporedju. Bownova terapija ni manipulacija, niti masaža, ampak terapija, pri kateri se stimulira telo preko blagih, nežnih gibov. Izvaja se nežne pritiske s prsti na mišicah in tetivah. Mesta posegov so točno določena. Je manualna tehnika, ki sprošča celotno telo in uspešno odpravlja ali lajša kronična bolečinska stanja. Vpliva na celotni živčni sistem, miofascialni sistem in posredno deluje na periferni limfni in krvni pretok.

Masaža, pri kateri se osredotočimo na posamezne boleče ali prenapete mišice in druga mehka tkiva v predelu hrbta in vratu. Z različnimi tehnikami se tako sprošča kronično mišično napetost in vozle. Pritiski na prizadete strukture lahko povzročajo občutke, ki so na meji med ugodjem in bolečino. Vsi ti pritiski pa omogočajo kasnejšo sprostitev bolečine in napetosti v mišicah.

Glede na izražene težave, vam terapevt priporoči število potrebnih masaž ali vas napotil na katero od drugih terapij.

Masaža refleksnih con na stopalih temelji na spoznanju, da se življenjska energija nenehno pretaka v telesu po desetih kanalih, ki se pričenjajo ali končujejo na stopalih. Kadar je pretok energije po teh kanalih neoviran, smo zdravi.

Refleksno masažo stopal priporočamo preventivno, da do zastojev ne bi prišlo ali kurativno, ko do zastojev že pride.

Preizkusi učinke masaže

Z namenom, da najdemo najboljšo kombinacijo terapije in masaže za vaše težave, vas vabimo na obisk v naše prostore ali pa nam pošljite vprašanje in rezervacijo termina preko spletnega rezervacijskega obrazca.

Dobra masaža je ključ do dobrega zdravja in odličnega počutja!

Učinki dobre terapevtske masaže so večplastni. Masaža sprošča mišično napetost, spodbuja krvni in limfni obtok, izboljša videz in elastičnost kože ter vezivnega tkiva. Masaža vpliva na osrednji živčni sistem in ustvari občutek globoke sprostitve, ugodja in dobrega počutja. Redna masaža bistveno pripomore k ohranjanju zdravih in prožnih sklepov, mišic in kit. Zato redno masažo priporočamo vsem tistim, ki veliko sedijo, športnikom po večjih obremenitvah ter našim bolnikom za vzdrževanje dobrega počutja po končanih terapijah.

Z masažo mišice sprostimo in zmanjšamo mišične krče, sprostimo stres ter pospešimo odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa.

Ker je v primeru hujših bolečin ali drugih težav bolj primerna odločitev za terapijo, (ki je bolj ciljno usmerjena na reševanje vaših težav), se pri naročanju o namenu masaže posvetujte s  terapevtom.

Navodila za zagotavljanje učinka izvedene masaže:

  • Pred masažo se stuširajte in vsaj uro pred masažo ne uživajte obilnejših obrokov hrane.
  • Po masaži priporočamo pitje tople tekočine in umirjeno aktivnost ali počitek.
  • Za ohranjanje dobrega počutja priporočamo redno masažo enkrat mesečno.