V fizioterapiji Reven – Hiša zdravja opravljamo storitve ambulante fizioterapije na podlagi delovnega naloga v okviru zavarovanja ZZZS ali napotnice za specialistični pregled pri fiziatru, izdane s strani osebnega zdravnika. Pacienta vpišemo v čakalno knjigo in ga povabimo na terapijo v času veljavnosti naloga.

Zasebni koncesionarji smo del mreže javnega zdravstva. To za paciente pomeni povsem enak obseg pravic, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje (ZZZS), ter enaka obravnava pacienta.

Skladno z zakonom o pacientovih pravicah se vrši nadzor nad storitvijo, se vodijo čakalne dobe ter se spoštuje vsa veljavna zakonodaja.

Na delovni nalog izvajamo sledeče terapije:

Protibolečinska terapija

S pomočjo električnih impulzov delujemo na telo, da se bolje prekrvavi, da se zmanjša bolečina, oteklina, vnetje. Posebne oblike elektroterapije pomagajo tudi pri večanju misične moči.

S pomočjo ultrazvoka grejemo tkivo v globino. Tako lahko dosežemo manj dostopne dele telesa, kot so sklepi in tetive. Učinkovita je pri odpravi kroničnih bolečin in pri odpravi kalcinacij. (revmatične bolečine v kolkih, kolenih, ra- menih…)

Terapija z uporabo terapevtskega laserja deluje kot »biostimulator« na celice našega telesa, katerim pomaga pri preskrbi s kisikom in obnavljanju okoljskega tkiva. S svojimi lastnostmi občutno skrajša čas zdravljenja poškodb (zlomi, izvini, opekline, rane…), velik učinek pa ima tudi na zmanjšanje bolečine pri vseh ostalih bolečinskih stanjih, zaradi česar predstavlja tudi idealno podporno terapijo vsem ostalim fizioterapevtskim tehnikam.

Terapija z magnetnimi polji nizkih frekvenc (od 0 do 150 Hz) in nizkih, telesu prijaznih moči je že dolga desetletja znano in priznano sredstvo za lajšanje številnih težav bolnikov povsod po svetu.

Zaradi svojih značilnosti je zelo učinkovita pri:

 1. povečanju pretoka krvi skozi prizadeta območja
 2. povečanju pretoka krvi skozi prizadeta območja
 3. izboljšnju regenerativnih sposobnosti tkiv
 4. pospešitvi celjenja prelomov kosti in poškodb mehkih tkiv
 5. pospešitvi urejanja kolagenskih vlaken, ki s terapijo postanejo čvrstejša
 6. zmanjševanju vnetnega procesa

Kinezioterapija je rehabilitacija s pomočjo gibanja. pripraviti poškodovano tkivo na ponovno normalno obremenitev pri dnevnih in športnih aktivnostih.

Izvajamo z namenom pridobitve večje gibljivosti, povečanja mišične moči in vzdržljivosti.

 1. Razgibavanje sklepov /pasivno /asistirano/
 2. Bioptron
 3. Segrevanje tkiv (IR lučka, termopak)
 4. Hlajenje z ledom
 1. Terapija s Tecarjem; doplačilo 10 ali 15 eur  na terapijo
 2. Aplikacija kreme z UZ 8x  doplačilo 30 eur ; v ceno je všteta krema, ki jo obdrži pacient.

Pričakuje vas strokovno usposobljen tim različnih strokovnjakov, ki vam bodo pomagali pri premagovanju zdravstvenih težav. Dobrodošli!